Category Archives: actueel

Hoe kan ik autoverzekeringen vergelijken?

Zo vaak denk je er niet aan; of je autoverzekering nog wel voordelig is. Mensen hebben geen zin om na te denken over hun verzekeringen. Je hebt de verzekering een keer uitgekozen, en gelooft het wel. Maar toch is dat jammer, want je laat best wat geld liggen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat autoverzekeringen steeds duurder zijn geworden. Al vaak wijzen zowel de overheid als consumentenorganisaties erop dat het echt zonde is om niet af en toe je verzekeringen tegen het licht te houden.

Autoverzekering tegen het licht houden

Zeker voor je autoverzekering kan het flink schelen als je deze een keer tegen het licht houdt. Een vergelijking van je autoverzekering kost weinig tijd, en je ziet direct of je premie bespaart, of zelfs een ruimere dekking kan krijgen zonder meerkosten. Wist je dat een WA plus dekking vaak goedkoper is dan de standaard WA-dekking?

Binnen een paar minuten kijken of je premie lager kan

Hoe kan je in een paar minuten je huidige autoverzekering even checken? Lees dan eerst even onze tips voor het vergelijken van autoverzekeringen. Het is niet zo moeilijk om je auto goedkoop te verzekeren. Er zijn enorm veel vergelijkingssites waar je met het invullen van een paar gegevens een premievergelijking van alle autoverzekeringen kan doen. Daarbij kan je ook je eigen verzekering invullen. Je ziet dan direct of jouw premie de goedkoopste is, of dat het nog goedkoper kan. Verder kan je gelijk de beoordeling van consumenten van autoverzekeringen zien. En dat het werkt, blijkt; de markt van autoverzekeringen is sinds internet stukken transparanter geworden. Sinds het verscherpte toezicht van de ACM enkele jaren geleden, zijn de meeste vergelijkingssites onafhankelijk geworden.

Goedkope autoverzekering vinden en afsluiten

Lees onze tips voor het afsluiten van een autoverzekering.
Bedenk bijvoorbeeld dat een autoverzekering verplicht is, als je gaat rijden zonder verzekering riskeer je een boete. Hoe moet je een autoverzekeraar kiezen? Wat vind je belangrijk bij een verzekering? Wil je zelf je garage kiezen? Hoe wil je je auto verzekeren? Heb je al flink wat schadevrije jaren opgebouwd? Vind je het belangrijk wat de Consumentenbond de Beste koop autoverzekering vindt? Zoek de voor jouw kenmerken en situatie laagste premie om je auto te verzekeren.

Check en bespaar!

We hopen dat je met bovenstaande tips en vragen genoeg inspiratie hebt gekregen om de moeite te nemen om je autoverzekering eens goed te checken. Vul onze vergelijker in, en kijk wat jij kan besparen!

Waarom is het vergelijken van een autoverzekering belangrijk?

Bij het aanschaffen van een auto wilt u doorgaans niet veel tijd kwijt zijn aan het afsluiten van een autoverzekering. Er zijn dan ook veel consumenten die ervoor kiezen om de autoverzekering af te sluiten bij een verzekeraar waar zij ook alle andere verzekeringen hebben afgesloten. Het gevolg hiervan is dat de kans enorm groot is dat u maandelijks veel meer premie betaalt voor uw verzekering dan eigenlijk zou hoeven. Vooral de verzekeringsvorm WA autoverzekering is redelijk universeel, waardoor een vergelijking vaak volledig op prijs kan worden uitgevoerd. Ondanks dat het vergelijken van autoverzekeringen veel werk lijkt, is dit in de praktijk helemaal niet het geval.

Hoe kan ik autoverzekeringen vergelijken?

Het vergelijken van autoverzekeringen kan eenvoudig en snel op onze website. Binnen slechts enkele minuten heeft u een goed beeld van de autoverzekeraars met de laagste prijs. Daarnaast bent u ook verzekerd van uitstekende kwaliteit bij de autoverzekeraars die wij vergelijken, deze zorgen nemen wij uit uw handen. Om een autoverzekering te kunnen vergelijken heeft u het kentekennummer nodig van de auto waarvoor u de vergelijking uit wilt voeren. Daarnaast heeft u de gegevens van de nieuwe bestuurders nodig. De premie die u moet betalen is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de nieuwwaarde van uw auto en de leeftijd van uw bestuurder.

Is het eenmalig vergelijken van autoverzekeringen voldoende?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk ‘nee’. De verschillende autoverzekeraars passen zeer regelmatig hun prijzen aan. Het kan dus zomaar zijn dat u over een jaar weer veel kunt besparen bij het oversluiten van de verzekering naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij. Wij raden u dan ook aan om minimaal één keer per maand al uw verzekeringen opnieuw te vergelijken. Op die manier betaalt u altijd de laagst mogelijke premie voor uw verzekeringen. Heeft u zojuist de vergelijking uitgevoerd? Dan nodigen we u graag uit om over een tijdje deze website te bezoeken om te kijken of u nog steeds de laagst mogelijke premie betaalt!

Maak nu de vergelijking van de actuele aanbiedingen ten opzichte van uw huidige autoverzekering!

Laagste premie voor autoverzekering

Bij welke verzekeraars kan je tegen de laagste premie je auto verzekeren? Wij hebben weer eens een check gedaan bij diverse verzekeraars, en dit zijn de uitkomsten per juli 2014. Uitgangspunt is een Volkswagen Passat van 2 jaar oud, bestuurder 40 jaar oud, 10 jaar schadevrij gereden, woonachtig in de Randstad, 20.000 km per jaar en een allrisk dekking.

Top 10 laagste premie autoverzekering 2014

1. ANWB premie € 36,00 per maand (lidmaatschap ANWB verplicht)
2. Zelf € 38,00 per maand
3. Allsecur € 45,00 per maand
4. Unive € 45,00 per maand
5. SNS Reaal € 46,00 per maand
6. Inshared € 47,00 per maand
7. Nederlanden van Nu € 48,00 per maand
8. Ditzo € 49,00 per maand
9. Avero € 49,00 per maand
10. Unigarant € 51,00 per maand

Populair:laagste autoverzekering per maand

Beste Koop autoverzekering

De Consumentenbond verricht regelmatig productbeoordelingen. Zo ook van autoverzekeringen. Zij hebben in september 2012 een vergelijking van Allrisk autoverzekeringen gemaakt. Zij belonen goed scorende autoverzekeringen, met een goede kwaliteit en een redelijke prijs, met het predikaat ‘Beste koop‘. Veel consumenten maken op basis hiervan een keuze welke verzekeraar zij kiezen.

In 2012 waren de beste allrisk-autoverzekeringen de autoverzekering van Onna-onna en Unive Optimaal. Er wordt een aantal slimme tips gegeven waarop te letten bij het kiezen van een verzekering voor je auto. Hoe werkt het precies met de schadevrije jaren, welke waarde krijg je uitgekeerd (nieuwwaarderegeling) en welk eigen risico is handig om te nemen?

Lees verder op deze website welke autoverzekeraars het beste zijn beoordeeld.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren, hoe zit dat?

Wie een auto heeft, moet verplicht een autoverzekering afsluiten. Zo ben je minimaal verzekerd tegen schade die je bij anderen veroorzaakt. Het is bekend dat de premie van een autoverzekering van veel factoren afhankelijk is. Je leeftijd, woonplaats en automerk bepalen mede de verzekeringspremie. Maar ook als je veel of juist helemaal geen schade rijdt, heeft dat invloed op de autopremie.

No-claim korting en bonus/malus

Als je een jaar geen schade gemeld hebt, heb je een schadevrij jaar verdiend. Je autoverzekeraar houdt dit bij. Het jaar erop betaal je dan vaak minder premie: je krijgt no-claim korting. Die korting wordt berekend op basis van de bonus/malus ladder. Hoe hoger je op de ladder staat, hoe meer korting je krijgt.

Negatieve schadevrije jaren

Als je meerdere schades in één jaar claimt, kan het zijn dat je in de min komt te staan met het aantal schadevrije jaren. Ook als je in het eerste jaar van je autoverzekering meteen schade claimt, kun je negatieve schadevrije jaren krijgen. Je gaat dan het volgende jaar meer premie betalen. Dat geldt overigens alleen voor schade waaraan je zelf schuldig bent.

No-claim beschermer

Naast de verplichte WA autoverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten, bijvoorbeeld een no-claimbeschermer. Als je een no-claimbeschermer hebt en je veroorzaakt schade, dan val je niet terug op de bonus/malus ladder. Je blijft dan je premiekorting behouden. Let op, de schade telt wel mee voor het aantal schadevrije jaren.