Category Archives: autoverzekeringen

Zonder autoverzekering direct boete

Vroeger kon u gewoon rondrijden met een auto zonder autoverzekering. Alleen als er een ongeluk was of als u staande werd gehouden bij een verkeersovertreding, liep u tegen de lamp. Maar tegenwoordig krijgt u direct een boete als u geen autoverzekering heeft.

Let daarom goed op dat u uw autoverzekering op tijd betaalt. Want als u een keer een betaling vergeet, en niet binnen een maand betaalt, dan kan uw verzekeraar uw verzekering schorsen. En dat krijgt u binnen twee dagen automatisch een boete van de Rijksdienst voor het Wegverkeer voor onverzekerd autobezit. De hoogte van de bekeuring bedraagt euro 380,00.

Autoverzekeringen

Er zijn vele soorten en maten autoverzekeringen. Er is geen grote variëteit aan dekkingen, er zijn speciale autoverzekeringen voor allerlei doelgroepen. Toch zijn er wel belangrijke hoofdkenmerken te noemen van autoverzekeringen, waarbij onderscheid wordt gemaakt in de dekking.

  • WA-dekking: In Nederland is een basisdekking verplicht, de zogenaamde wettelijke aansprakelijkheid.
  • WAplus-dekking: U kunt boven de WA-dekking kiezen voor bepaalde extra dekkingen, voor de situaties zoals dat u per ongeluk schade aan een andere auto of persoon veroorzaakt.
  • Allrisk-dekking: Tot slot kunt u ook voor de meest brede dekkingsvorm kiezen; All risk. U bent dan volledig verzekerd tegen alle voorkomende gevallen, ook in het geval dat u per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan uw auto.

Uitstekende informatie van onafhankelijke instanties

Verschillende consumenteninstanties en onafhankelijke instellingen van de Rijksoverheid bieden hulp en informatie voor consumenten op het gebied van verzekeringen. Op de volgende websites vindt u goede en relevante informatie, die u echt verder helpt.

Meest gekozen autoverzekeringen

Kijk verder om de meest gekozen autoverzekeringen van Nederland te vergelijken:

Tips voor autoverzekeringen

Autoverzekering informatie
Autoverzekering
Autoverzekeraars
Beste autoverzekering

AOA autoverzekeringen: De beste keus bij het vinden van de goedkoopste autoverzekeraars
NuVerzekering autoverzekering
Inruilwaarde auto bepalen

Vergelijking autoverzekeringen

Op vergelijkingssites worden autoverzekeringen vaak vergeleken op prijs. Wij vergelijken op Autoverzekering vergelijker alle autoverzekeringen uitsluitend op basis van klantbeoordelingen.

In zekere zin bieden wij een totaal vergelijking van de andere vergelijkingssites. Wij kijken vooral naar wat anderen ervan vinden. Wij volgen de beoordelingen van de Consumentenbond, Radar, Kieskeurig, Independer en Verzekeringssite.nl en komen zo tot een rangorde van de beste autoverzekeringen. U bent zo in een klap klaar!

Kijk hieronder voor de beste autoverzekering in 2018.

Aanbieder Product Omschrijving Informatie
FBTO autoverzekering 4 sterren Zeker.com
Ditzo autoverzekering Positieve beoordeling Tros Radar
Centraal Beheer autoverzekering Bijna 700.000 klanten
Inshared autoverzekering Prijskraker van Achmea
Allsecur autoverzekering Independer Award 2012
OHRA autoverzekering 4 sterren Zeker.com

Kijk verder om de meest gekozen autoverzekeringen van Nederland te vergelijken:
Allsecur
FBTO
Centraal Beheer
Ditzo
Inshared
OHRA
Nationale