Category Archives: vergelijken

Laagste premie voor autoverzekering

Bij welke verzekeraars kan je tegen de laagste premie je auto verzekeren? Wij hebben weer eens een check gedaan bij diverse verzekeraars, en dit zijn de uitkomsten per juli 2014. Uitgangspunt is een Volkswagen Passat van 2 jaar oud, bestuurder 40 jaar oud, 10 jaar schadevrij gereden, woonachtig in de Randstad, 20.000 km per jaar en een allrisk dekking.

Top 10 laagste premie autoverzekering 2014

1. ANWB premie € 36,00 per maand (lidmaatschap ANWB verplicht)
2. Zelf € 38,00 per maand
3. Allsecur € 45,00 per maand
4. Unive € 45,00 per maand
5. SNS Reaal € 46,00 per maand
6. Inshared € 47,00 per maand
7. Nederlanden van Nu € 48,00 per maand
8. Ditzo € 49,00 per maand
9. Avero € 49,00 per maand
10. Unigarant € 51,00 per maand

Beste Koop autoverzekering

De Consumentenbond verricht regelmatig productbeoordelingen. Zo ook van autoverzekeringen. Zij hebben in september 2012 een vergelijking van Allrisk autoverzekeringen gemaakt. Zij belonen goed scorende autoverzekeringen, met een goede kwaliteit en een redelijke prijs, met het predikaat ‘Beste koop‘. Veel consumenten maken op basis hiervan een keuze welke verzekeraar zij kiezen.

In 2012 waren de beste allrisk-autoverzekeringen de autoverzekering van Onna-onna en Unive Optimaal. Er wordt een aantal slimme tips gegeven waarop te letten bij het kiezen van een verzekering voor je auto. Hoe werkt het precies met de schadevrije jaren, welke waarde krijg je uitgekeerd (nieuwwaarderegeling) en welk eigen risico is handig om te nemen?

Lees verder op deze website welke autoverzekeraars het beste zijn beoordeeld.

Vergelijk autoverzekeringen

De NMa adviseert consumenten om bewuster financiele producten te kiezen. Terwijl andere markten zoals telecom (bellen) en energie (gas, water, electra) wel transparant zijn, en veel consumenten jaarlijks overstappen, gebeurt dit bij financiele producten nauwelijks. Nederlanders zijn lui bij het kiezen van een verzekering, spaarrekening, lening of hypotheek.

Premie autoverzekering lastig vergelijkbaar

Op bijvoorbeeld een autoverzekering kan een gemiddeld Nederlands gezin zomaar euro 100 tot euro 200 besparen. Het lastige bij autoverzekeringen is dat deze niet eenvoudig zijn te vergelijken. De premie hangt namelijk sterk af van de kenmerken van de verzekerde. En zo is de prijs voor een autoverzekering voor elke consument anders. De premie wordt bepaald door het aantal schadevrije jaren van de verzekerde, de leeftijd en catalogusprijs van de auto, de leeftijd van de verzekerde, de woonplaats van de verzekerde, en ga zo maar door.

Autoverzekering kiezen

Toch kunt u vrij eenvoudig een autoverzekering kiezen die voor u het meest voordelig is. Kijk in ons overzicht van goed beoordeelde autoverzekeringen en kijk online wat de premie is. Dit zijn in elk geval de autoverzekeringen die door anderen als goed worden beoordeeld. Zo heeft u makkelijk en snel een goedkope autoverzekering die past bij uw situatie en kenmerken.

Autoverzekeringen duurder

In 2012 zijn de premies van autoverzekeringen een stuk gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Verzekeringssite.nl meldt dat de premie voor de meest eenvoudige autoverzekering, de WA-autoverzekering, met bijna euro 50,00 per jaar omhoog is gegaan. De meest uitgebreide autoverzekering, de Allrisk-autoverzekering, is gestegen met gemiddeld euro 28,00 per jaar. Verder zijn er verschillen tussen doelgroepen. Al eerder is geconstateerd dat jongeren inmiddels duurder zijn, omdat verzekeraars steeds nauwlettender naar risico’s van specifieke doelgroepen kijken.

Goedkoop je auto verzekeren

6 juni 2011 – Wilt u goedkoop uw auto verzekeren? Dikke kans dat u terecht komt bij internetaanbieders zoals de Allsecur, Inshared of Ditzo autoverzekering. Ook FBTO, OHRA en Central Beheer bieden goedkope autoverzekeringen.

Van alle aanbieders van verzekeringen blijken de online-aanbieders de goedkoopste en bovendien de beste (!). Wij kunnen u een hele lijst van alle verzekeraars tonen, maar heeft dat zin? Wij kiezen ervoor om alleen de beste en goedkoopste autoverzekeringen te toen. Volgens ons bieden bovengenoemde autoverzekeringen een prima prijs-kwaliteitsverhouding.