Autoverzekering beoordelen

30 augustus 2011 – Hoe testen partijen zoals de Consumentenbond en Independer eigenlijk autoverzekeringen? Allebei gaan ze uit van een beperkt aantal veel voorkomende standaard klanten, de zogenaamde klantprofielen. Aan de hand van deze verschillende klantprofielen vragen de vergelijkers vervolgens allerlei varianten in dekking en dergelijke op. Ze kijken vervolgens voor de hele verzameling van klanten welke verzekeraar telkens als goedkoopste of met de beste prijs/kwaliteitsverhouding scoort.

En dit betekent dus dat er niet een standaard beste autoverzekering is. Voor elke klant is er een specifiek product het beste. U kunt wel kijken welke verzekeraars gemiddeld genomen het beste scoren, en daar vervolgens voor uw specifieke kenmerken en situatie een offerte opvragen. Dit kan vrij eenvoudig via internet; online.

De Consumentenbond vergelijkt 31 aanbieders van autoverzekeringen. Independer vergelijkt ongeveer 59 autoverzekeringen, die lijst vertegenwoordigt wel zo’n beetje alle autoverzekeringen. Dat is dus al een stuk breder. Vara Kassa en Tros Radar maken slechts af en toe een vergelijking van autoverzekeringen, dus die zijn lastiger te beoordelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *