Markt autoverzekeringen door internet transparant

Het is nog niet zo lang geleden, of u moest zelf bij diverse autoverzekeraars telefonisch een offerte opvragen. Vaak moest u zeer vriendelijk vragen of ze alsjeblieft een offerte wilden toezenden, zonder dat er gelijk een verkoper langskwam. Dit kostte u uren van uw tijd. En dagen om alle offertes te ontvangen en vervolgens te vergelijken en te beoordelen. Let wel; dit was nog zo in de jaren ’90 van de vorige eeuw, dus nog maar een kleine 15 jaar geleden.

Dankzij internet transparante markt autoverzekeringen

Tegenwoordig is de markt van autoverzekeringen een stuk transparanter geworden. Met name door en met dank aan het internet. Websites die consumentenproducten vergelijken, schoten als paddestoelen uit de grond. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Verzekeraars moeten mee in het vergelijkingsgeweld en aantonen dat zij een concurrerend, scherp en onderscheidend product te bieden hebben om de gunst van de consument te winnen. Inmiddels hebben alle grote verzekeraars wel een internetlabel opgezet, die tegen een lage premie een prima autoverzekering in de markt aanbieden.

Online autoverzekering beoordelen en afsluiten

En zo is de klant uiteindelijk toch wel koning; u kunt in een ochtendje of avondje redelijk snel achter uw computer de autoverzekering zoeken en vinden die het best bij u past. Kijk bij ons overzicht van best beoordeelde autoverzekeringen en doe online een premieberekening. Zo kan u de beste en meest voordelige verzekering kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *